Головна News білорусь відправила до в’язниці ще одного незалежного журналіста

білорусь відправила до в’язниці ще одного незалежного журналіста

0

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. У четвер суд у білорусі засудив ще одного незалежного журналіста на три роки тюремного ув’язнення в результаті широкомасштабного, багаторічного придушення незалежних ЗМІ, передає УНН.

Деталі

За даними Білоруської асоціації журналістів, Олександра Любянчука було засуджено за звинуваченням в участі в екстремістській групі. Любянчук працював із низкою незалежних ЗМІ, зокрема з польським телеканалом «Белсат», який у білорусі був оголошений поза законом як екстремістський.

Він широко висвітлював масові протести, які спалахнули у білорусі після того, як її авторитарного президента олександра лукашенка було призначено на шостий термін після президентських виборів у серпні 2020 року, які опозиція та Захід засудили як сфальсифіковані. Уряд лукашенка відреагував на демонстрації жорстоким розгоном, у ході якого понад 35 000 осіб було заарештовано, а тисячі було жорстоко побито поліцією.

Любянчук був заарештований у травні та провів за ґратами шість місяців. Листи, які Любянчук написав своїй сім’ї та колегам із в’язниці, показали, що його здоров’я значно погіршилося в ув’язненні. Правозахисні групи оголосили його політв’язнем – одним із понад 1300 ув’язнених у білорусі.

У середу відомого журналіста-розслідувача Сергія Сацука засудили до восьми років позбавлення волі.

Додамо

Незалежні журналісти першими зіштовхнулися із репресіями уряду. Багато хто був або заарештований службою безпеки, або втік із країни. За даними Білоруської асоціації журналістів, наразі суди очікують 32 журналісти.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…