Головна News Дефіцит бюджету рф підскочив до 34 млрд дол., але зростання витрат сповільнилося – Bloomberg

Дефіцит бюджету рф підскочив до 34 млрд дол., але зростання витрат сповільнилося – Bloomberg

0

КИЇВ. 7 березня. УНН. Дефіцит російського бюджету підскочив у перші два місяці року, але видатки показали ознаки зростання повільнішими темпами, на тлі вторгнення в Україну, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Як зазначається, російський дефіцит сягнув 2,58 трильйона рублів (34 мільярди доларів), а витрати – 5,74 трильйона рублів, про що повідомило міністерство фінансів рф у понеділок. Попри те, що загальні місячні показники не висвітлювалися, видатки в лютому скоротилися порівняно з січневими 3,12 трильйонами рублів, вказує видання.

Хоча бюджет дуже в мінусі, міністерство заявило, що, як і раніше, прагне утримати дефіцит за рік у межах цільового показника. Воно звинуватило у стрибку видатків великі витрати на початку цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Матимуть реальні проблеми з виконанням бюджету”: економіст дав прогноз, що буде з економікою росії у 2023 році

«Основною причиною скорочення дефіциту є падіння державних витрат на 15% після надзвичайно великих видатків у перший місяць року. Тим не менш, москві буде важко збалансувати свої бухгалтерські книги, оскільки дохідність внутрішніх суверенних облігацій злетіла вище 11%, а ненафтові доходи продовжують скорочуватися», – прокоментував російський економіст Олександр Ісаков.

Видання стверджує, що санкції та інші обмеження, запроваджені США та їхніми союзниками через вторгнення росії в Україну, сильно вдарили по прибутках країни від експорту енергоресурсів на тлі того, як запрацювали обмеження щодо стелі цін.

Неенергетичні доходи впали на 9%, що менше, ніж 28% у січні. Bloomberg Economics очікує, що дефіцит федерального бюджету рф цього року становитиме 3-4% валового внутрішнього продукту.

У російському міністерстві заявили, як повідомляється, що зміни формули ціноутворення на нафту для розрахунку податків допоможуть полегшити біль для бюджету, особливо у другому півріччі.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…