Головна News Захист Чорного моря стратегічним є пріоритетом НАТО – міністр оборони Болгарії

Захист Чорного моря стратегічним є пріоритетом НАТО – міністр оборони Болгарії

0

Тодор Тагарев

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев заявив, що захист Чорного моря є стратегічним пріоритетом НАТО, оскільки воно є важливим для безпеки, економіки та екології. Про це пише УНН з посиланням на Novinite.

Цитата

“Захист Чорного моря є стратегічним пріоритетом для НАТО, а важливість і обов’язки ВМС Болгарії зростають з кожним днем… В останнє десятиліття Чорне море стало територією серйозних енергетичних проектів, зростання політичної та військової напруги”, – наголосив міністр під час промови до курсантів 2023 року випуску Вищої військово-морської школи (VVMU) у Варні.

Деталі

Тагарев нагадав, що через повномасштабне вторгнення росії у Чорному морі розгорнулася перша за 78 років широкомасштабна війна в Європі, а також почастішали провокації щодо країн-членів НАТО. За його словами, це підвищує роль ВМС країни і вимагає як серйозних інвестицій для їх прискореної модернізації, так і тісної інтеграції зі збройними силами інших країн-членів Альянсу.

“У зв’язку зі зміною ситуації, альянс у своїй стратегічній концепції визначив захист Чорного моря як пріоритет, оскільки це надзвичайно важливо як для безпеки, так і для економіки, транспорту та екології всіх країн-учасниць регіону”, – додав Тагарев. 

Нагадаємо

8 серпня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов здійснив на чолі української делегації візит до Болгарії, де обговорив стан регіональної та міжнародної безпеки.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…