Головна News Польща хоче посилити кордон з білоруссю гелікоптерами Apache і танками Abrams

Польща хоче посилити кордон з білоруссю гелікоптерами Apache і танками Abrams

0

КИЇВ. 14 серпня. УНН. На наступному тижні Польща очікує рішення США щодо закупівлі американських танків Abrams і гелікоптерів Apache, якими збираються посилити Бжезькі ворота. Це 80-кілометрова рівнина в околицях Бжесця і кордону з білоруссю, повідомляє Польське радіо, передає УНН.

Цитата

“На наступному тижні ми очікуємо рішення Конгресу США прийняти наш запит щодо вертольотів Apache”, — сказав Маріуш Блащак, голова Міністерства національної оборони.

Деталі

Серед обладнання, яке посилює безпеку Польщі, міністр Блащак також згадав: танки K2 Black Panther з Південної Кореї, бойові літаки FA-50, високомобільну реактивну артилерійську систему HIMARS.

“Після вісімнадцятирічної перерви ми відтворили військову частину – 1-шу ракетну бригаду”, – додав очільник Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща розгорнула оперативну групу військ на кордоні з Білоруссю

Він зазначив, що для виробництва зброї в Польщі використовується як вітчизняна оборонна промисловість, так і оборонно-промислові підприємства країн-союзників.

Контекст

Про намір придбати 96 гелікоптерів Apache Міноборони Польщі висловлювалося ще минулого року. У травні глава міністерства оборони Польщі заявив, що “армія США надасть Польщі вертольоти Apache з власних ресурсів, ще до підписання контракту на закупівлю 96 вертольотів”.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…