Головна News За інфраструктуру, за кожну людину, за все: росія має виплатити військові репарації Україні – польський міністр

За інфраструктуру, за кожну людину, за все: росія має виплатити військові репарації Україні – польський міністр

0

КИЇВ. 1 березня. УНН. Демократичні країни світу мають змусити росію виплатити військові репарації Україні та розірвати всі фінансові та економічні зв’язки з Москвою, заявила у середу міністр клімату Польщі Анна Москва, передає Reuters, пише УНН.

Цитата

“Нам необхідно отримати від російської федерації максимальну компенсацію Україні”, – заявила Москва на енергетичній конференції в столиці Хорватії Загребі.

“Це має бути гідна компенсація за все, за енергію, за енергетичну інфраструктуру, за кожну людину, за навколишнє середовище, за все, що було зруйновано та порушено”, – додала вона.

Mосква заявила, що демократичні держави мають отримати урок з війни в 2014 році, після якої вони продовжили “звичайний бізнес” з рф.

“Що нам потрібно, так це припинити бізнес із російською федерацією… якщо ми не хочемо, щоб Латвія, Естонія, Польща, Литва чи будь-яка інша європейська країна зазнали нападу, як Україна вже двічі”.

Деталі

Зустріч Партнерства за трансатлантичну співпрацю в галузі енергетики та клімату зібрала державних чиновників та приватних інвесторів зі США та Європи, щоб обговорити, як допомогти Україні відновити свою енергосистему та перейти на чисту енергію.

Міністр енергетики США Дженніфер Гренхольм заявила, що російське вторгнення об’єднало вільний світ у підтримці України та стабілізації глобальної енергетичної системи, а також прискорило рух до чистої енергії, яка може зробити країни енергетично самодостатніми.

“Чиста енергія дозволить цьому регіону та решті світу диверсифікуватися порівняно з російською енергетикою – вона вітчизняна та безпечна”, – сказав Гренхольм, додавши, що перетворення має здійснюватися під керівництвом приватного сектора і підтримуватися урядами.

Міжнародна фінансова корпорація розвитку США (DFC) вже виділила Україні 1 мільярд доларів, сказав Джейк Левін, директор DFC з клімату.

“Ми вважаємо, що можемо підтримати Україну приватними грошима у розмірі 1 мільярда доларів”.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…