Головна News Напад росії на Україну підбадьорив Північну Корею – південнокорейський міністр

Напад росії на Україну підбадьорив Північну Корею – південнокорейський міністр

0

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Міністр закордонних справ Південної Кореї Пак Джин заявив у суботу, що напад росії на Україну та увага всього світу до цієї війни надихнули Північну Корею, яка раніше того ж дня запустила балістичну ракету великої дальності в море біля західного узбережжя Японії. Про це пише Reuters, інформує УНН.

Деталі

«Збройний напад росії на Україну та увага всього світу до війни в Європі, як ми бачили, надають сміливості режиму Кім Чен Ина в Північній Кореї за рахунок агресивних запусків ракет, у тому числі міжконтинентальних балістичних ракет», – сказав Пак.

Пак додав, що Північна Корея «відновила випробування балістичних ракет, ймовірно, міжконтинентальних балістичних ракет після перерви, що тривала майже 50 днів, що ясно свідчить про її намір провести додаткові провокації».

«Йдучи далі, якщо Північна Корея проведе сьоме ядерне випробування, яке може відбутися будь-коли, це змінить правила гри в тому сенсі, що Північна Корея зможе розробити та розгорнути тактичні ядерні ракети», – додав він.

Додамо

Північна Корея провела в суботу випробувальний пуск балістичної ракети великої дальності.

У п’ятницю Північна Корея попередила про «постійні і безпрецедентно рішучі дії у відповідь», якщо США і Південна Корея продовжать заплановані військові навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг закликав Південну Корею посилити військову підтримку України

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…