Головна News Російські хакери атакували найбільші аеропорти США – ABC News

Російські хакери атакували найбільші аеропорти США – ABC News

0

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Російські хакери атакували деякі з найбільших аеропортів США у понеділок, 10 жовтня. Про це УНН пише з посиланням на ABC News.

Деталі

Як повідомив виданню проінформований високопоставлений чиновник, від хакерської атаки постраждало понад десяток веб-сайтів аеропортів, які повідомляють про час очікування в аеропортах і завантаженість рейсів. Цей тип атаки перевантажує сайти, захаращуючи їх штучними користувачами.

Зазначається, що за атакою стоїть проросійська хакерська група “Killnet”, проте немає жодних доказів того, що російський уряд був причетним до керівництва атакою.

Група “Killnet” була активна з початку війни в Україні, націлюючись на українських союзників, і нещодавно взяла на себе відповідальність за атаки на урядові веб-сайти в США, повідомляє ABC News.

Від атаки постраждали аеропорти міст Де-Мойн, Лос-Анджелес та Чикаго, Атланта, а також аеропорт “Ла-Гуардія” — летовище у північній частині міста Нью-Йорка.

Доповнення

З початку повномасштабної війни нейтралізовано майже 3,5 тис. кібератак на органи влади та об’єкти інфраструктури. Переважна більшість російських атак мали на меті або знищити цифрові сервіси, або дестабілізувати роботу стратегічно важливих підприємств енергетичної та транспортної галузей.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…