Головна News “Уже передано”: міністр оборони Польщі прозвітував про польські танки Leopard 2 для України

“Уже передано”: міністр оборони Польщі прозвітував про польські танки Leopard 2 для України

0

Маріуш Блащак

КИЇВ. 9 березня. УНН. Процес навчання українських танкістів на танках Leopard 2 завершився, польські танки цього типу, які Польща мала передати Україні (14 одиниць), уже передано. Про це під час брифінгу повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, якого цитують польські ЗМІ, передає УНН.

Цитата

“Процес навчання українських танкістів на цих танках (Леопард) завершився. Ми, Польща, довели до того, що був зібраний цілий батальйон, який складався з танків Leopard 2 A4, тому ми таким чином підтримуємо Україну в межах міжнародної коаліції. Окрім польських 14 танків Leopard, у цьому батальйоні також танки з Канади, 8 танків, 8 танків з Норвегії та також з Іспанії, 6 точно, я говорив з міністром оборони Іспанії, можливо, ще 4, тому ми точно маємо справу з батальйоном важких танків, який у випадку польської частини вже передано, у випадку наших союзників буде передано Україні в дуже короткий час”, – сказав Блащак, якого цитує польське видання 300polityka.

Деталі

Блащак поінформував, що також починають організовувати “хаб, який буде відповідати за обслуговування, ремонт і оновлення тих танків”.

Доповнення

У вівторок Польща заявила, що цього тижня направить Україні 10 танків Leopard 2.

Польща пообіцяла відправити Києву 14 танків Leopard 2 німецького виробництва, причому перші чотири вже були доставлені наприкінці лютого, в першу річницю наступу росії в Україні.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…