Головна News ЄС досі не може знайти та заморозити 136 млрд євро російських активів

ЄС досі не може знайти та заморозити 136 млрд євро російських активів

0

КИЇВ. 9 березня. УНН. Європейський союз намагається знайти і заморозити активи російських мільярдерів, які перебувають під санкціями. У 2019 році обсяг прямих іноземних інвестицій росії в ЄС оцінювався в 136 млрд євро. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Цитата

«Європейський союз щосили намагається знайти і заморозити активи російських мільярдерів, які перебувають під санкціями, водночас загальна сума в останні місяці збільшилася лише незначно», – ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що до теперішнього моменту заморожено активи на суму 20,9 млрд євро (22 млрд доларів), незважаючи на те, що ЄС застосував проти росії 10 раундів санкцій після повномасштабного вторгнення рф в Україну понад рік тому. Ще в жовтні блок повідомив, що було заморожено близько 17,4 млрд євро.

Зазначається, що в той час як Бельгія і Люксембург заблокували мільярди, інші країни-члени розкрили майже незначні цифри: Греція заявила, що заморозила тільки 212 201 євро, а Мальта повідомила про 222 470 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бельгія заморозила 58 млрд євро російських активів

«Офіційні особи вважають, що існує значно більше активів російських осіб, що перебувають під санкціями, які потенційно можуть стати мішенню. Згідно з офіційною статистикою, у 2019 році обсяг прямих іноземних інвестицій росії в ЄС оцінювався у 136 млрд євро.

Bloomberg зазначає, що виявити гроші, які належать громадянам рф, не завжди просто, оскільки активи часто ховаються за складними структурами компаній або посередниками.

Доповнення

США та їхні союзники заблокували або конфіскували активи на суму понад 58 мільярдів доларів, які належать або контролюються росіянами, що перебувають під санкціями. Західні уряди продовжують посилювати тиск у зв’язку з вторгненням кремля в Україну.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…