Головна News У кдб білорусі спростували інформацію про контртерористичну операцію

У кдб білорусі спростували інформацію про контртерористичну операцію

0

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Комітет державної безпеки республіки білорусь спростував інформацію про контртерористичну операцію. Про це повідомило білоруське видання БелТА із посиланням на джерела, пише УНН.

Цитата

“На території республіки білорусь контртерористична операція не проводилася і наразі не проводиться. Інформація, яка поширюється в інтернеті, має недостовірний характер”, – зазначило джерело в кдб.

Деталі

У відомстві наголосили, що контртерористична операція – це спеціальні заходи щодо припинення акту тероризму, мінімізації його наслідків, припинення діяльності терористичної організації, незаконного збройного формування, які проводять для захисту інтересів держави, гарантування безпеки громадян та організацій, знешкодження терористів.

Згідно із законом республіки білорусь від 3 січня 2002 року №77-З “Про боротьбу з тероризмом” режим КТО на території країни запроваджує комітет держбезпеки.

“Наразі в республіці проводять планові навчальні заходи з метою підтримки високого рівня готовності суб’єктів боротьби з тероризмом до виконання завдань за призначенням. Прикладом цього є завершені 12 жовтня в єльську гомельської області тактико-спеціальні навчання мвс, які відбувалися у тісній взаємодії з представниками силового блоку та органів місцевої влади”, – додали у кдб.

Нагадаємо

Опозиційне білоруське видання “Наша Ніва” повідомило, що самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко вирішив провести приховану мобілізацію для збільшення укомплектованості стройових частин.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…